Segíthetünk?

+36 30 600 1017

Nyitvatartás:H-P: 08:00-17:00, Sz: 09:00-12:00

Tervezés, kivitelezés

Bármilyen technológiát építünk is meg - de talán a robbanásveszélyes technológiákra ez fokozottan is igaz - nagy gondot kell fordítani a tervezésre. Egy rosszul tervezett technológia megépítve nem fog megfelelően működni, és az is lehet, hogy nem ad kellő biztonságot sem. 

 

Csináljuk jól elsőre megfeleléshez igen jól képzett és nagy tapasztalattal rendelkező szakemberek alapos közreműködése szükséges. Inkább fordítsunk a tervezésre több időt, pénzt és energiát, mert ez a befektetés többszörösen megtérül. A jól elkészített tervek alapján a kivitelezés problémamentesen hamarabb befejeződik, így a beruházás ideje nem lesz hosszabb, viszont annak minősége és megfelelősége ebben az esetben megkérdőjelezhetetlen.

 

Kik tervezhetnek? A robbanásveszélyes térfogatokkal kapcsolatos tervek készítőinek a szakterületükre vonatkozó tervezői jogosultságaikon kívül, "robbanásbiztos berendezések tervezése, karbantartóinak és javítóinak műszaki vezetője" néven jegyzett szakképesítéssel is rendelkezniük kell.

A gondos tervezést követően akkor lehet sikeres a kivitelezés, ha olyan szakemeberek végzik, akik a kivitelezés ezen speciális területén is otthonosan mozognak, értik, hogy mi miért van, és minek mi a szerepe. A legjobb berendezéseket is tönkre lehet tenni rossz kivitelezéssel és fordítva, hiába a legjobb kivitelező csapat, ha a megvásárolt berendezések nem lesznek jók, nem oda valók. Ez a tevékenység csapatmunka és ahhoz, hogy a végeredmény jó legyen mindenkinek a maximumot kell nyújtania a maga területén.

Kik szerelhetnek robbanásbiztos berendezéseket? A robbanásbiztos térfogaton belül alkalmazott mechanikus és villamos berendezések szereléséhez, az egyébként is szükséges szakmai kompetenciákon túl "robbanásbiztos berendezés kezelői" vagy "robbanásbiztos berendezés karbantartói és üzembe helyezői" szaktanfolyami képzettség szükséges.

 

Segítségünkre számíthatsz a tervezés és a kivitelezés területén is!